Seçimler

seçim, yerel seçim, 2014 yerel seçimleri, yerel seçimler, seçim anketleri

23 Ekim 2013 Çarşamba

AK Parti'nin Pursaklar Adayı Kim olacak?

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi partilerin aday tespit takvimi daraldıkça sürpriz çıkışlar da birbirini izlemeye devam ediyor.
Başkent’te AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Tebessüm Şehri Pursaklar’da yaşanan gelişme bu sürprizlerin en başında geliyor. İki dönemdir AK Parti’den Pursaklar Belediye Başkanı olarak görev yapan Selçuk Çetin’e karşı kulislerin dışında ciddi bir aday adayı çıkmayan ilçede bölgenin sevilen isimlerinden biri olan Mehmet Solmaz sürpriz bir çıkışla AK Parti Pursaklar Belediye Başkan aday adaylığına soyundu.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in uzun süre önce aday adaylık açıklaması yapmasına karşın, ona rakip olarak AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Sinan Ünver, yıllardır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Ayhan Yılmaz, Melih Gökçek’in bürokratları arasında yer alan Bekir Yılmazoğlu ve geçmiş yıllarda Refah Partisi’nden Pursaklar Belediye Başkan adayı olan İsmail Aydos’un isimleri gündeme gelmiş ancak hem AK Parti Genel Merkezi hem de bağımsız şirketler tarafından yaptırılan anketlerde bu isimlere yönelik ciddi bir yönelimin olmadığı ortaya çıkmıştı. Aynı anketlerde mevcut Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in diğer isimlere oranla ezici bir üstünlük sağladığı da öne sürülmüştü.


Bir süre önce ismi kulislere düşen AK Parti İlçe Başkanı Sinan Ünver’in ‘Selçuk Çetin’in aday adaylığı karşısında aday olmayı ahlaki bulmadığını’ ifade ettiği ilçedeki yerel basın tarafından yazılmış bu iddia da Ünver tarafından yalanlanmamıştı.

Yine Melih Gökçek’in desteğini aldığı iddia edilen Bekir Yılmazoğlu ve Ayhan Yılmaz’ın ise her ikisinin birlikte anketlerde aldığı oy oranının toplamda yüzde 15’i bulmadığı, İsmail Aydos’un ise yakın çevresine aday adaylık düşüncesinden vazgeçtiğini aktardığı öne sürülmüştü.
Bütün bu gelişmeler üzerine ‘adaytoto’ oynanan ilçede, Mehmet Solmaz ismi gündeme bomba gibi düştü. İlçe ekonomisinin omurgasını oluşturan inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden biri olan Mehmet Solmaz’ın, kendisine yakın kesimlere, ‘Kurban Bayramı sonrasında resmen aday adaylık başvurusunda bulunacağını, aday belirleme sürecinde de mevcut yönetimi yıpratıcı söylem yerine birleştirici ve bütünleştirici bir söylem kullanmayı tercih edeceğini’ dile getirdiği öğrenildi.

İlçede yayın yapan tek gazetenin bayram önceki sayısının manşetinde de yer alan iddiaya göre; AK Parti kuleslerinde ismi ciddi bir şekilde telafuz edilen Mehmet Solmaz’ın kendi çevresi ve seçmen tabanından da ciddi bir destek gördüğü, aday adaylığı noktasında özellikle son haftalarda ciddi bir prese tabi tutulduğu öne sürüldü.

Mehmet Solmaz’ın da, “Böyle bir süreci mevcut belediye yönetimi ve başkanla çatışarak değil, gerçekleştirilebilir projelere dayalı vaadler üzerinden AK Parti’ye zarar vermeden, Başbakan Erdoğan’ın yeni siyaset anlayışı diye tanımladığı ilkelerin dışına çıkmadan sürdürme” kararlılığında olduğu öğrenildi.

Pursaklar’da haftalık olarak yayınlanan Pursaklar Gündem’in haberine göre, Mehmet Solmaz’ın aday adaylığını resmen ilan etmesi durumunda, mevcut başkan Selçuk Çetin’in karşısındaki en güçlü isim olacak. Aynı gazetenin haberinde, Mehmet Solmaz ile ilgili kulislerde yüksek sesle dile getirilen aday adaylık iddiaları sonrasında aday adayı olarak çıkmayı planlayan birçok ismin de geri adım atacağı belirtiliyor.
Mehmet Solmaz aynı zamanda AK Parti’nin Pursaklar ilçe olmadan kurulan ilk Belde teşkilatının Kurucular Kurulu’nde yer alan ve delegesi olan bir isim olarak dikkat çekiyor. Solmaz halen AK Parti Pursaklar İlçe teşkilatının da üyesi bulunuyor.

AK Parti’nin belirleyeceği adayın aynı zamanda Belediye Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılan Pursaklar’da, AK Parti’nin oy oranı yüzde 75’in üzerinde. Melih Gökçek’in de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığı ilk döneminde Pursaklar’dan aldığı oylarla zafere ulaştığı biliniyor.

Bu kadar kritik dengelere sahip olan Pursaklar’da özellikle Kurban Bayramı sonrasında şimdiden 200’e yakın meclis üyesi aday adayının çıkacağı konuşulurken Belediye Başkan Aday Adaylığı için yarışacak en güçlü iki isminse; şu anki Belediye Başkanı Selçuk Çetin’le sürpriz bir çıkış yapan Mehmet Solmaz olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa